CONFERINȚĂ | LANSARE O.C.D.L.

Cezarul, eu și Dumnezeu

în societatea postmodernă

Un eveniment civic, profesional, cultural și spiritual, într-un context istoric tulbure și provocator, prin care valorificăm și punem laolaltă cunoștințele, expertiza și experiența onorabililor invitați vorbitori. Astfel, intrarea fiind liberă, dorim ca participanții la eveniment să fie informați, îndrumați, provocați și ajutați pentru o trăire optimă și consistentă a rolului de cetățeni și creștini într-o societate polarizată, confuză și în derivă, pe baza unor principii și adevăruri care au străbătut istoria și s-au dovedit a fi imuabile.

Cu alte cuvinte, o agoră de o zi a dialogului și pragmatismului intelectualilor români, filosofi, profesori universitari, teologi, avocați care să pledeze fiecare, în raport cu interesul său epistemologic, pentru relevanța axiologică a îndemnului Christic.

„Dați dar Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”
Luca 20:25

Pentru vizualizarea pozelor și a înregistrărilor video oficiale realizate în cadrul conferinței, vă invităm să accesați secțiunile de mai jos.
Utilizarea sau reproducerea acestor materiale poate fi efectuată numai cu acordul O.C.D.L.

structura evenimentului

La baza funcționării și activității O.C.D.L. stau următoarele principii și valori de bază: standarde profesionale ridicate; principii și valori moral-creștine; transparență și onestitate; responsabilitate și confidențialitate; dialog, conlucrare și colaborare, dăruire și implicare, inclusiv pro-bono.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2022, la Timișoara Convention Center (str. Mărășești nr. 1-3, în spatele Hotelului Timișoara), între orele 9:30–17:00, cu o pauză de masă de prânz, fiind structurată în jurul a 3 paneluri principale – intrarea va fi gratuită.

După clarificarea și nuanțarea celor două concepte (drepturi și libertăți), din dublă perspectivă (seculară și teologică), se va încerca clarificarea modului de coabitare practică a acestora într-un mod armonios; se va răspunde la provocările care pot apărea: eventualele excese într-o direcție sau alta; apariția unor conflicte între cele două perspective; gestionarea dezechilibrelor; abordarea pragmatică și corectă a diferitelor situații etc.

În strânsă legătură cu tema și provocările conferinței, va avea loc prezentarea și lansarea platformei O.C.D.L., care reprezintă un liant între drepturi/libertăți, obligații/responsabilități, secular și spiritual, interprofesional și civic, asigurându-se implementarea practică și pragmatică a elementelor teoretice dezbătute.

Paul Șușman

Lavinia Tec

Adina Portaru

Harry Miheț

Viorel Iuga

Moise Ardelean

Stelian Tofană

Virgil Achihai

Adrian Papahagi

Robert Sighiartău

Mihail Neamțu

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Pentru a te înregistra la eveniment, completează formularul de înscriere.
– înscriere gratuită | locuri limitate –

PRINCIPII ȘI VALORI

La baza funcționării și activității O.C.D.L. stau următoarele principii și valori primare:

    • standarde profesionale ridicate
    • principii și valori creștine
    • transparență și onestitate
    • responsabilitate și confidențialitate
    • dăruire și implicare, inclusiv pro bono

O.C.D.L.

O.C.D.L. este o platformă profesională, civică, creștină, apolitică, alcătuită din avocați și alți specialiști din domenii profesionale conexe care, având la bază principii și valori creștine, precum și standarde profesionale ridicate, generează și potențează plusvaloare socială, interprofesională și multisectorială, asigurând suport juridic și profesional, la nivel național.

CUM AJUTĂM


Deși O.C.D.L. deja are proiecte în derulare, prezentarea modului de organizare, funcționare și implicare a platformei O.C.D.L. în societatea civilă, inclusiv posibilitățile de implicare și colaborare, se va realiza în cadrul evenimentului din 15 octombrie 2022.