DREPTUL LA VIAȚĂ

Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Bucuria de a trăi nu poate fi niciodată comparată! 

Viața care îl are ca sursă pe însuși Dumnezeu, este un dar pentru fiecare dintre noi, un dar care implică o familie, prieteni și se încununează cu o întreagă comunitate.  

Ne dorim ca și România să iubească viața și să o protejeze, iar primii apărători ai vieții suntem chiar noi, mici și mari, cei în viață! 

Avortul reprezintă o intervenţie brutală şi nedorită asupra unui copil nenăscut lipsit de apărare. În societatea contemporană, omul se declară autonom, îndepărtându-se de Dumnezeu, iubirea de sine luând locul iubirii de aproapele său şi de Divinitate, învățăturile Sfintei Scripturi nemaiavând relevanță; mamele îşi abandonează copiii, suprimă viaţa încă din pântece, neținând seama de porunca „Să nu ucizi!“, nici de faptul că viața este sacră (întocmai ca a lor).

Psalm 139:16  “Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.

Există două viziuni cu privire la momentul apariției vieții persoanei: „pro life” și „pro choice” (potrivit căreia viața persoanei începe din momentul nașterii). O.C.D.L. susține dreptul la viață, și anume de la concepție până la moartea naturală.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE DEMERSURILE
ȘI PROIECTELE NOASTRE PENTRU VIAȚĂ

„infans conceptus pro nato habetur, quoties de commodis ejus agitur”

MISIUNEA NOASTRĂ.

Nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care își tratează copiii.”   Nelson Mandela

„… viața este un dar de la Dumnezeu, iar noi, oamenii, precum și instituțiile publice, cu atât mai mult, avem obligația să facem tot posibilul să protejăm viața și dreptul la viață, care reprezintă o valoare ce ia naștere la concepție și încetează prin moartea naturală.”

Noi suntem deplin încredințați că fătul este o ființă omenească chiar din momentul conceperii sale, prin urmare, la orice termen s-ar întrerupe sarcina, s-a curmat o viață. Agenda pro life a O.C.D.L. este foarte activă, urmărindu-se în permanență implementarea și dezvoltarea de strategii (educație, prevenție, consiliere, monitorizarea în vederea îmbunătățirii legislației) care să apere drepturile copilului nenăscut și să susțină viitoarele mame. Rolul nostru și menirea noastră sunt de a lupta pentru viață în individualitatea și unicitatea ei.

Respectul acordat valorilor tradiţiei creştine şi grija pentru viitorul naţiunii române impune o reflecţie stăruitoare asupra demnităţii persoanei și securizarea vieții acesteia. 

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE DEMERSURILE
ȘI PROIECTELE NOASTRE PENTRU VIAȚĂ

Parlamentul European susține „dreptul” ne-existent la avort

Parlamentul European susține „dreptul” ne-existent la avort

Joi, 11 aprilie 2024, Parlamentul European a adoptat o rezoluție de includere așa-numitului „drept la avort” în Carta drepturilor fundamentale a UE.   Rezoluția adoptată cu 336 de voturi pentru, 163 împotrivă și 39 de abțineri susține că privarea de acces la...

read more