EDUCAȚIE și ÎNVĂȚĂMÂNT

educația sănătoasă înseamnă copii sănătoși.

Educația transformă viitorul oamenilor, iar bucuria de a cunoaște este mereu o inspirație înspre a descoperi și a realiza lucruri noi.

Ne dorim să avem o țară în care educația și învățătura să fie sănătoase, curate și făcute cu bucurie, iar copiii noștri să ajungă oameni mari, puternici și sănătoși! 

Crezul nostru și Misiunea O.C.D.L. sunt elemente care stau la baza acțiunilor noastre, iar în sistemul educațional (unde în prezent sunt aproape 3.000.000 de elevi și peste 200.000 de profesori), avem nevoie de „aer curat”: adevăr, puritate, valori.

„Educația este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba lumea.” (Nelson Mandela)

 

Educația are implicații semnificative în prosperitatea economică a fiecărui individ în parte, a fiecărei comunități, a fiecărei națiuni. Educația are un rol și implicații culturale și sociale esențiale.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE DEMERSURILE
ȘI PROIECTELE NOASTRE PENTRU EDUCAȚIE

MISIUNEA NOASTRĂ.

Noi, împreună cu voi, susținem, promovăm și apărăm sistemul educațional din România, promovând principiile care au stat la baza societății noastre, principii care și-au demonstrat valoarea, credibilitatea și rezultatul în cursul veacurilor în educație – cu teamă de Dumnezeu!

Valorile declarate pe care se construiește educația în România sunt cele de încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie, iar mandatul O.C.D.L. este unul de asigurare a menținerii valorilor sănătoase și coerente, într-o lume în care totul este devalorizat și în mod vădit abătut de la calea cea dreaptă!

Suntem părinți, suntem bunici, suntem elevi și studenți, și toate acestea înaintea lui Dumnezeu!

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE DEMERSURILE
ȘI PROIECTELE NOASTRE PENTRU EDUCAȚIE

Legile educației: adoptate de Parlamentul României

Legile educației: adoptate de Parlamentul României

Camera Deputaților, în calitate de prima cameră sesizată, a adoptat în 10.05.2023, proiectului Legii Învățământului Preuniversitar (PL-x 253/2023). Din totalul de 270 de voturi, 191 au fost „pentru”, 68 „contra” și 11 abțineri. Senatul, în calitate de cameră...

read more
Update: Legea Învățământului

Update: Legea Învățământului

ACTUALIZARE: Legea Educației   Astăzi au început dezbaterile parlamentare asupra proiectului Legii Învățământului Preuniversitar (PL-x 253/2023) și a proiectului Legii Învățământului Superior (PL-x 254/2023).Calendarul maraton urmărește votarea propunerilor...

read more