12, May 2023
Oficiul Crestin pentru Drepturi si Libertati

Chestionar autoevaluare PL-x 145/2023

Un act normativ, deși ar trebui să fie ușor de interpretat și de aplicat, nu îndeplinește întotdeauna aceste cerințe, motiv pentru care am pregătit un CHESTIONAR foarte simplu, prin care se poate face foarte ușor o autoevaluare și, astfel, să vezi dacă acest act normativ vizează familia ta sau nu, iar în caz afirmativ, care vor fi unele dintre efectele care se vor răsfrânge invariabil asupra ta, asupra copiilor tăi, asupra familiei tale.

Parcurge cele 41 de situații din chestionarul propus, care reprezintă criterii legale explicite pentru încadrarea familiei tale în situații de vulnerabilitate, respectiv risc de separare, iar în funcție de rezultat, poți vedea încă de pe acum la ce anume vei fi supus.

Scopul acestui chestionar întocmit de echipa O.C.D.L. este acela de conștientizare a opiniei publice, într-un mod practic și palpabil, despre efectele PL-x nr. 145/2023, adoptat de către Parlamentul României, dacă va fi promulgat de către Președintele României, efecte care rezultă din interpretarea legii în versiunea ei actuală.

Dacă ai completat chestionarul și vrei să împărtășești cu noi rezultatul sau ai întrebări, nelămuriri, sugestii etc., ne poți contacta prin email la adresa: office@ocdl.ro

 

OCDL – Timișoara, 12.05.2023

8 Comments

 1. Bună ziua. În chestionarul redactat de dvs lipsește categoria copilului nevaccinat confirm schemei naționale de vaccinare. Probabil că ar fi util să o introduceți, pentru că în proiectul de lege apare.

  Reply
  • Această prevedere a fost printre puținele prevederi eliminate, ca urmare a demersului nostru.

   Reply
 2. Nu sunt de acord cu aceasta lege .

  Reply
 3. Totul va trebui anulat, avem nevoie de Politicieni demni, iubitori de Familie si Țară !

  Reply
 4. Trebuie să veniți în sprijinul de a reuni familiile nu să le destrămați să rupeți fructul nucleului care este ,,copilul,, ….prin această lege de a separa sau mai bine spus de a- l lua cu forța din sânul familiei, dv. distrugeți familiile! Vă rog în numele tuturor familiilor( cred că și dv.aveti copiii, nepoți) de a ,,ABROGA,, această lege care nu-și are nici un rost sau temei( cum a fost până acum)…! Nu vă mai luați după alte state sau ce zic cei de la Bruxelles! Judecați drept și normal…nu vă bateți joc de o națiune întreagă… pentru ce? Să faceți jocul și plăcerea altor puteri? Fiți vă rog raționali! Așa să ne ajute Dumnezeu! In Numele Domnului nostru Isus Hristos !Slăvit să fie Numele Lui in veac de veac! AMIN!

  Reply
 5. Nu sunt de acord cu aceasta lege.

  Reply
 6. O lege anti familie este de ne acceptat in Romania .

  Reply
 7. Familia este sfânta . Bucuria vieții. Leagănul copilăriei.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *