16, November 2023
Oficiul Crestin pentru Drepturi si Libertati

Conferință internațională Bratislava 2023 – Uniunile civile ale persoanelor de același sex la CEDO

În data de 15 noiembrie 2023, O.C.D.L. a participat la conferința internațională organizată la Bratislava de către Fundația Ladislav Hanusa și Facultatea de Drept din cadrul Universității Comenius din Bratislava, alături de alți avocați, profesori și specialiști în drept din Austria, Cehia, Franța, Polonia, Slovacia și SUA.

Tema conferinței a fost Uniunile civile ale persoanelor de același sex la CEDO – posibilitățile (și limitele) unui răspuns conservator la hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului, iar scopul acesteia a fost acela de a analiza hotărârile CEDO, identificarea problemelor și explorarea posibilităților (și limitelor) unui răspuns conservator în contextul țărilor din Europa Centrală.

Pe măsură ce tot mai multe țări aderente Convenției Europene a Drepturilor Omului au instituționalizat relațiile dintre persoane de același sex prin parteneriatul civil, 15 din 47 de țări au rețineri în privința legiferării relațiilor homosexuale. Astfel, conferința susținută astăzi, a avut un rol consistent în consolidarea unei perspective creștin-conservatoare argumentată juridic și filozofic, cu scopul securizării familiei într-o societate aflată în declin moral.

În acest context, O.C.D.L. își reafirmă misiunea de a promova și proteja drepturile, libertățile și valorile creștin-morale în societate, la nivel național și internațional, susținând căsătoria și familia, angajat fiind în lupta pentru bine!

Indiferent de rezultate, lupta în sine, de partea binelui, este deja un câștig!”, extras din prelegerea O.C.D.L. din cadrul conferinței, Moțec Ștefan – membru fondator O.C.D.L.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *