19, April 2023
Oficiul Crestin pentru Drepturi si Libertati

PL-x 145/2023 – Victorie de etapă

Câștigarea unei bătălii. Lupta continuă. PL-x 145/2023

 
 
Proiectul de Lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie ar fi trebuit să fie supus votului Camerei Deputaților în 19.04.2023, însă, în urma demersului O.C.D.L. și a altor actori din societatea civilă, precum și a implicării dumneavoastră – susținătorii noștri, acesta a fost scos ASTĂZI de pe ordinea de zi a plenului Camerei decizionale și retrimis către comisiile parlamentare pentru noi dezbateri, amendamente și avizări.
 
Zilele acestea vom formula și înainta către comisiile de specialitate amendamente prin care să contribuim la modificarea acestui proiect de lege astfel încât, pe cât posibil, să obținem o formă finală cât mai clară și conformă principiilor și normelor fundamentale, în interesul real al copiilor și familiilor.
 
Vă mulțumim vouă, celor aprox. 35.000 de semnatari ai petiției noastre, din țară și diaspora, și vă încurajăm pe mai departe să rămâneți conectați la acest demers de importanță majoră pentru copiii și familiile noastre.
 
Susțineți acțiunea O.C.D.L., prin care se dorește ajustarea echilibrată a acestui proiect de lege, semnând și redirecționând petiția regăsită pe site-ul ocdl.
 
Vom reveni cu noi informații ce vizează această cauză!

UPDATE: Prima ședință a celor două comisii din Camera Deputaților a fost suspendată în cursul zilei de ieri (18.04.2023), urmând a fi reluată în cursul zilei de 19.04.2023. 
UPDATE #2: Comisiile din Camera Deputaților se vor întâlni din nou în luna Mai.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *