22, March 2023
Oficiul Crestin pentru Drepturi si Libertati

Poziție publică a O.C.D.L. privind proiectul Legii învățământului preuniversitar

OFICIUL CREȘTIN PENTRU DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI, alături de o coaliție formată din peste 150 de organizații ale societății civile, 856 de cadre didactice, precum și alte mii de cetățeni preocupați de sistemul educațional din România, susține solicitările formulate de cele 13 culte religioase recunoscute în România în legătură cu Proiectul Legii învățământului preuniversitar.

Proiectul privind noua Lege a educației impune profesorilor obligația de a preda la clasă diversitatea sexuală, cu referire implicită la conceptul de „orientare sexuală”. Această vădită formă de îndoctrinare ideologică a copiilor și nepoților noștri încalcă într-un mod flagrant convingerile morale, religioase și filozofice ale unei majorități covârșitoare de cetățeni români.

Cunoaștem cu toții, din teribila experiență a altor țări, că promovarea acestei ideologii „de gen” atrage după sine, la din ce în ce mai mulți copii, schimbări de orientare sexuală și chiar schimbări de sex, cu consecința mutilării psihice și fizice a copiilor pe viață, inclusiv distrugerea definitivă a capacității reproductive.

Eliminarea din proiectul de lege a obligației de a promova diversitatea identitară în școală, și a sintagmei referitoare la orientarea sexuală reprezintă o prioritate națională ce reclamă o preocupare conștientă și responsabilă din partea tuturor celor interesați de buna educație a generației actuale și viitoare. Deși statul are un rol vital în susținerea și implementarea demersurilor ce privesc dezvoltarea și protejarea integrității societății românești, vocea care trebuie să primeze în deciziile ce influențează viitorul României trebuie să aparțină societății civile, părințiilor, profesorilor, ONG-urilor etc.

Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie contrară convingerilor sale, libertatea conștiinței trebuie înțeleasă și respectată, iar părinții au dreptul natural și constituțional de a se ocupa de creșterea și educarea copiilor lor. Statul este și trebuie să rămână o unealtă în slujba propriilor cetățeni!

Poziția publică formulată de O.C.D.L. adoptată și transmisă decidenților politici și guvernamentali poate fi citită accesând link-ul de mai jos.

4 Comments

 1. Susțin menținerea adevăratelor valori creștine și nu indobitocirea copiilor si a întregului neam.

  Reply
 2. Dumnezeu a creat barbat si femeie. Chiar si ateistii care nu cred in creatia lui Dumnezeu trebuie sa inteleaga ca regenerarea umanitatii se face prin barbat si femeie iar daca un numar restrins de oameni care si-au pierdut mintea sustin altceva nu vad de ce toata planeta trebuie sa se conformeze dupa mintea lor mincinoasa.

  Reply
 3. Susțin cea a lăsat Dumnezeu pe pământ: femeia și omul, și familia este compusa dintr-un om și o femeie și va rugam frumos sa ne lăsați familia așa cum a lăsat-o Dumnezeu. va multumesc!

  Reply
 4. Protejati copiii, protejati familia! Protejati si luptati pentru valorile unei societati cu integritate cu valori crestine ca doar asa ne va fi bine!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *