30, May 2023
Oficiul Crestin pentru Drepturi si Libertati

Președintele României a promulgat PL-x 145/2023

Astăzi, 30.05.2023, Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023).

O.C.D.L. a cerut în mod expres reexaminarea acestei Legi, înaintând Administrației Prezidențiale o scrisoare publică (plus materiale de analiză legislativă) prin care au fost evidențiate principalele aspecte problematice din punct de vedere tehnic, juridic și social ce reclamau o reexaminare, respectiv îmbunătățire prealabilă promulgării.

Solicitările venite din partea O.C.D.L. urmăreau echilibrarea și consolidarea tehnică a Legii, în scopul de a o poziționa într-un cadru securizat constituțional și juridic, în măsură să producă reale beneficii pentru destinatarii ei direcți.

Misiunea OCDL presupune, printre altele, monitorizarea și implicarea civică în acțiunile provocate de viața publică, instituțională și socială, astfel că, Legea privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie trebuie să rămână sub monitorizare continuă.

 

PL-X 145/2023 LEGEA A TRECUT. MONITORIZAREA CONTINUĂ…

Legea a trecut, monitorizarea continuă … PL-x nr. 145/2023 privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familieAstăzi, 10.05.2023, cu majoritate de voturi, Camera…

CHESTIONAR AUTOEVALUARE PL-X 145/2023

Un act normativ, deși ar trebui să fie ușor de interpretat și de aplicat, nu îndeplinește întotdeauna aceste cerințe, motiv pentru care am pregătit un CHESTIONAR foarte simplu, prin care se poate…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *